Begivenheden har allerede fundet sted.

Martin Herbst: "De syv dødssynder"

Tirsdag d. 24. januar 2023, kl. 19:00
Fri entré

Med vanlig dedikation og indsigt vender Martin Herbst mængder af litterære og idéhistoriske sten i sin søgen efter sandheden om de syv dødssynder. Hvordan opstod traditionen om de syv dødssynder? Hvorfor har den spillet en afgørende rolle for det vestlige menneskes selvforståelse, dannelse og kultur? Hvem er de toneangivende dødssyndstænkere gennem historien? Hvorfor benyttede Dante De syv dødssynder som det strukturende princip for Den Guddommelige Komedie, der er verdens mest kommenterede literære værk? Var der andre end Martin Luther, der tog fejl, når de vendte de syv dødssynder ryggen? Og hvordan kan vi som moderne mennesker forstå os selv bedre og udvikle os godt ved at begribe de syv dødssynder til bunds?

På en klar og vedkommende måde formidler Martin Herbst svarene på disse spørgsmål, og undervejs bliver det tydeligt, at læren om de syv dødssynder ikke repræsenterer et uheldigt levn fra en mørk fortid, men en kilde til selverkendelse, spiritualitet og livsmod.

Martin Herbst er foredragsholder, underviser, rådgiver og forfatter. Han er uddannet teolog fra Københavns Universitet i 2003 og har været præst ved Ådum-Tarm kirker i Vestjylland og ved Korsvejskirken i Tårnby.